آموزش msp

آموزش msp


یکی از نرم افزار های شناخته شده در زمینه مدیریت و کنترل پروژه، نرم افزار Microsoft Project است. این نرم افزار که به صورت مخفف msp شناخته می شود، عضوی از خانواده مشهور آفیس بوده که برای بازارکار های امروزی که درحال رشد هستند، بسیار دارای اهمیت است. بدلیل اینکه کسب و کار های امروزه ممکن است پروژه های بسیاری را دریافت کنند، MSP به دنیای رایانه ها ورود کرد تا کنترل پروژه ها را آسان کند. به کمک این نرم افزار امکان برنامه ریزی، اجرا، کنترل کردن امور مختلف، مدیریت استفاده از منابع و ... فرهام می شود. طوری که بهترین راه حل ها را برای نیاز های تجاری خود فراهم کنید.


نگاهی کلی بر msp


بنابراین در یک نتیجه گیری کلی می توان ادعا کرد که با استفاده از msp، امکان اجرا، تکمیل و تحویل به موقع پروژه ها فراهم می شود. در این صورت می توانید بررسی کنید که آیا کار ها را زودتر یا دیرتر از موعد مربوطه ارسال کرده اید یا خیر؟ پس می توان ادعا کرد که امکان تهیه گزارش های دوره ای، یکی از مزایای مهم بکارگیری این نرم افزار است. برای اینکه هر پروژه ای موفقیت آمیز پیش برود، باید با توجه به توانایی های مالی و زمان بندی تعیین شده، عملکردی کاملا دقیق و سیستماتیک از خود نشان داد. این امر به کمک MSP فراهم می شود. در ادامه نگاهی به تاریخچه و دوره MSP خواهیم انداخت.


تاریخچه MSP


اولین بار این نرم افزار حدود 40 سال پیش; یعین سال 2024 میلادی برای سیستم عامل dos مطرح شد. همانطور که گفتیم ام اس پی از تولیدات برند مایکروسافت می باشد. همچنین نخستین نسخه ویندوز این نرم افزار هم در سال 1990 منتشر شد. یکسال بعد کاربران مکینتاش هم از این نرم افزار بهره مند شدند. جالب اینجاست که فروش نسخه مکینتاش msp در همان مقاطع ابتدایی پس از تولید تا 3 سال دچار وقفه شد.


Msp و قابلیت های مهم آن


مهم ترین قابلیت هایی که در وصف این نرم افزار می توان ذکر کرد، به شرح زیرند:



  • تعریف WBS و تمامی امور و فعالیت های مربوط به آن

  • تعریف تقویم مربوط به پروژه های کاری و منابع موجود

  • مشخص کردن محدودیت های زمانی

  • تعریف فیلتر

  • امکان تجزیه و تحلیل کردن مسیر های بحرانی

  • امکان تسطیع کردن منابع موجود

  • ماکرونویسی

  • نوشتن برنامه مبنا

  • آپدیت کردن

  • و ...


به نظر می رسد این نرم افزار تمام آنچه که برای مدیریت پروژه نیاز دارید را داراست. اما این نرم افزار دارای نسخه های مختلفی می باشد که در ادامه آن ها را معرفی خواهیم کرد.


انواع نسخه های MSP


در دنیای نرم افزار های مدیریت پروژه، نام های MSP و Primavera شناخته شده تر از بقیه هستند و حتی میتوان از آن ها برای تهیه لایحه تاخیرات استفاده نمود.. این نرم افزار ها خود دارای دو نسخه هستند. قصد ما در این مطلب صحبت درباره نسخه های نرم افزار MSP هست. یکی از نسخه های این نرم افزار تحت عنوان ورژن استاندارد شناخته می شود. البته از نظر خروجی و فرمت آن، هردو نرم افزار دارای تشابه هستند. به طوری که MPP پسوند خروجی فایل ها است. در ادامه نگاهی به انواع نسخه های این نرم افزار خواهیم انداخت که به شرح زیرند:



  • Microsoft Office Project Standard : استفاده از این نرم افزار دارای کاربرد در زمینه های پروژه ها و کاربرد های شخصی می باشد.

  • Microsoft Office Project Professional : این نسخه از نرم افزار هر قابلیتی که در نسخه استاندارد وجود دارد را داراست. اما امکان ترکیب آن با Microsoft Project Server و Web Access Project وجود دارد.


مهندسانی که پروژه های مختلفی را در دست دارند، از این نرم افزار برای مدیریت زمانی انجام آن ها استفاده می کنند. این نرم افزار علی رغم کمبود های مختلفی که داراست، هنوز هم محبوبیت خود را در کشور ایران داراست.  طوری که اموری مانند دسترسی آسان، پینی بینی و برآورد هزینه ها و ... به کمک این نرم افزار به سادگی انجام پذیر هستند. شما میتوانید این نرم افزار به همراه دوره های اموزشی را از وبسایت پروژه یار دانلود نمایید.


مزایای استفاده از MSP


همانطور که در ابتدای مطلب صحبت کردیم، msp یک نرم افزار مدیریتی بوده که سبب می شود که به شکلی دقیق تر و تاثیرگذارتر پروژه ها را مدیریت کنید. درصورتی که مدیر پروژه بزرگ باشید، می توانید از تغییرات پروژه به خوبی آگاه شوید. به طوری که می توانید موارد مورد نیاز برای بهبود پروژه را اعمال کنید. بنابراین زمانبندی درست در مسیر اجرای پروژه و مدیریت آن، به کمک این نرم افزار به خوبی ممکن می شود. به طوری که می توان انتظارات مربوط به پروژه را تعدیل کنید و حالتی منطقی به آن بدهید.


از مهم ترین دلایلی که سبب محبوب تلقی شدن این نرم افزار می شود، استفاده آسان در ویندوز است. همچنین قابلیت ادغام و شباهت رابط کاربری با دیگر نرم افزار های آفیس، از مزایای دیگر این نرم افزار هستند. بدلیل اینکه msp یک نرم افزار زیرمجموعه آفیس می باشد، به سادگی با سایر نرم افزار های آن مرتبط می شود. از قابلیت های دیگر نرم افزار می توان به تخمین هزینه ها، آن هم وابسته به منابع هزینه ای است.


سخن پایانی


در این مطلب به طور کامل درباره نرم افزار msp برای شما صحبت کردیم. کمپانی مایکروسافت مدتهاست که با تولید نرم افزار های حرفه ای، نیاز کاربران در حوزه های مختلف را برطرف کرده است. شاید بسیاری از شما با نرم افزار هایی مانند ورد، اکسل و ... را بیشتر از سایر تولیدات این برند بشناسید. اما نباید از نرم افزار حرفه ای msp هم بگذریم. این نرم افزار یک گزینه عالی برای مدیریت پروژه های مختلف برای مهندسان مختلف است.


افرادی که قصد دارند در بازه زمانی مناسب، پروژه های کاری خود را پیش ببرند، این گزینه برای آن ها مناسب است. طوری که می توانید هم منابع مالی و هم زمان انجام پروژه را مدیریت کنید. درباره تاریخچه این نرم افزار و انواع نسخه های آن هم توضیحات کاملی خدمت شما داده شد. امیدواریم با خواندن این مطلب، به طور کامل درباره نرم افزار msp توضیحات کاملی را بدست آورده باشید. از اینکه تا پایان این مطلب ما را همراهی کردید، از شما ممنونیم. حال نوبت شماست که تجریبات خود درباره استفاده از msp را با ما مطرح کنید.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *